Het is over en uit voor mannen Bloemendaal

Voor het eerst sinds 2001 speelt Bloemendaal geen play-offs. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gingen de Musschen zondag met 4-2 onderuit bij Amsterdam.

In theorie kon het nog dat de ploeg van coach Laurence Docherty zich zou plaatsen voor de eindstrijd om de titel. Dan diende er gewonnen te worden van Amsterdam en dan zou een van de naaste concurrenten, HGC en Kampong, punten moeten laten liggen in hun laatste duel.

HGC deed dat niet tegen Voordaan, maar Kampong wel. De Utrechters speelden gelijk tegen Den Bosch. Had Bloemendaal gewonnen, dan was plaatsing op basis van doelsaldo wellicht nog mogelijk geweest. Dat was in het Wagener Stadion nog wat extra zout in de wonde.

Maar het zat er uiteindelijk gewoon niet in voor de Bloemendalers die de competitie afsluiten op de vijfde stek. En dat kwam hard aan bij de spelers en coach. Docherty was boos op zijn spelers na afloop. Boos te midden van een groep spelers die hem bedremmeld en stil aankeek.

Voor de geboren Schot was het zijn laatste duel als hoofdcoach, volgend seizoen staat Michel van den Heuvel aan het roer. In zijn laatste teambespreking hield hij zijn team een les voor. ,,Als je niet volwassen wordt in je spel, ga je nooit kampioen worden”. En: ,,Dat was kinderhockey”, wijzend naar de helft waar Bloemendaal in de tweede helft de fouten maakten die leidden tot de Amsterdamse winst. ,,En dat”, wijzend naar de helft van de Amsterdammers, ,,was mannenhockey”.

Want op die helft had Bloemendaal zeker in de eerste helft heel wat te vertellen en werd er sterk gespeeld. Het was ook terecht dat Bloemendaal dankzij een treffer van Rogier Hofman met een voorsprong ging rusten. Alles leek nog mogelijk toen. Maar na de hervatting waren het gewoon de Amsterdammers die het meeste aanspraak maakten op de winst, Daar kon het eerste doelpunt van Yannick van der Drift in de hoofdklasse weinig aan afdoen.

Zo komt er een eind aan een bewogen seizoen dat Bloemendaal met vijf remises desastreus begon. Het leidde tot het ontslag van Russell Garcia. Onder Docherty kwam er een nieuw elan in de ploeg. De ploeg steeg van de achtste naar derde plek. Maar daarna was dat elan uitgewerkt. Tegen Pinoké en Voordaan werd gelijkgespeeld. En dat, en niet de nederlaag van zondag, kostte Bloemendaal de plek in de play-offs.

Dat is iets nieuws voor de Bloemendalers. Die hebben dat nog nooit meegemaakt met uitzondering van assistent-coach Remco van Wijk die er bij was toen de Musschen in 2001 buiten de boot vielen. Maar toen werd in ieder geval nog de Europa Cup I gewonnen. In dit seizoen is er helemaal niks verdiend.

,,Nu de focus maar volledig richten op Oranje”, verzuchtte spits Roel Bovendeert, eigenlijk de enige Bloemendaalse spits dit seizoen van kaliber. Met dien verstande dat Hofman een middenvelder is., ,,De kleine tegenstanders hebben ons de kop gekost. Het is terecht dat we er niet bij zijn.”

Bloemendaal: Stockmann; De Groot, Jolie, Schuurman; Hofman, Jenniskens, Van Puffelen; Van der Drift, T. Brinkman, Bovendeert, Aarts. Wissels: Mir, Ford, Vos, Beekmans.

Wil je niks missen van IJmuider Courant? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws