NS adviseert reizigers reis uit te stellen [update]

NS adviseert reizigers reis uit te stellen [update]

NS adviseert reizigers die zondagavond nog op pad willen hun reis uit te stellen als dat enigszins mogelijk is, omdat de sneeuwval voor flinke problemen zorgt op het spoor. Vooral aan het eind van de middag nam de hinder flink toe, zei een woordvoerster.

Het treinverkeer raakte op meerdere plaatsen in het land flink ontregeld als gevolg van de winterse neerslag. In het begin van de dag viel het nog wel mee, maar in de loop van de dag is het meer gaan sneeuwen, waardoor er meer oponthoud was. Vooral in de Randstad zijn er problemen, aldus de woordvoerster. De NS waarschuwde reizigers rekening te houden met langere reistijden en adviseerde mensen die toch op pad gaan vooraf te kijken op de Reisplanner.

Volgens ProRail heeft het treinverkeer zondagmiddag te maken met enkele storingen. Uit heel het land waren zo'n tien meldingen binnengekomen, zei een woordvoerder van ProRail. Eerder op de dag waren er volgens hem nauwelijks meer problemen op het spoor dan op andere dagen, maar dat veranderde in de loop van de middag.

ProRail heeft in het hele land zo' n twintig storingsdiensten op tactische punten klaarstaan die snel ingezet kunnen worden bij incidenten. ,,We zijn op volle sterkte, meer dan 100 procent', zei een woordvoerder van ProRail. Uit voorzorg hadden ProRail en de NS al eerder besloten op de belangrijke trajecten in en rond de Randstad minder treinen in te zetten.

Wil je niks missen van IJmuider Courant? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws